>

FiREFOX yedekleme - (FEBE resimli anlatım)



Febe firefox eklentilerinizi ve temalarınızı yedeklemek daha sonra ise istediğiniz zaman yedeğinizden geri yüklemek için gerekli olan ayrıntılı bir o kadarda kullanımı kolay bir eklenti.

Febe kelimesinin açılımı;
Firefox Extension Backup Extension.
Firefox Eklenti Yedekleme Eklentisi.

Sistem gereksinimleri;
Febe 5.0 aşağıdakiler ile uyumludur.

Firefox 2.0 ve daha üstü.
Windows,Linux,Mac Platformu.



Yine aynı pencerede options menüsüne tıkladığımızda FEBE eklentisinin ayarlar bölümüne ulaşırız. Buradan isterseniz nelerin yedekleneceğini seçebilir isterseniz komple firefox profilinizin yedeklenmesini sağlayabilirsiniz. Buradaki ayarlar bir defa yapmanız yeterlidir her yedeklemeden önce yapmanıza gerek yoktur ama seçim sizindir.

Resimdeki backup type bölümüne eğer selective derseniz sizin belirlediğiniz ayarlar yedeklenecek ve bunun için alt taraftaki additional items bölümü etkin olarak kalacaktır ve bu açılan menü üzerine tıkladığınızda yedeklemek istediklerinizi yanlarına tıklayarak belirtebilirsiniz. Eklenti veya tema yedeklemeniz ise açılan menünün hemen üstündeki iki seçenek sayesinde yapılabilir “Backup Extensions” ve “Backup Themes” ile.



Additional İtems Bölümü Açıklaması:
Açılan menüdeki verileri yukarıdan aşağıya sıralayacak olursak

1. Yerimleri
2. Ayar dosyaları
3. Çerezler
4. Backup userChrome.css
5. Kullanıcı adları ve parolaları
6. Aramam motoru eklentileri (Sağ üst bölümdeki)
7. İnternet geçmişi
8. İnternet sitelerinde doldurduğunuz formlar (e-mail adresleri isim soy isimler vb)
9. Kullanıcı erişim hakları
10. Kullanıcı tanımlı yedeklemeler

Schedule:

Febe görev tanımlama ile belirlenen zamanlarda otomatik olarak yedek alınmasını buradan belirliyoruz.

1. Daily: Günlük
2. Weekly on: Haftalık
3. Monthly on the:Aylık
4. No schduled backup: Zamanlı yedekleme yapma (Manuel yedeklemek için)



Debug:

Clear FEBE Preferences : Bu düğme ile yaptığınız FEBE ayarları sıfırlanır, FEBE üzerinde yaptığınız değişiklikler geri alınır ve FEBE ayarları ilk yüklendiği ana geri döndürülür.
Veriyfy Extension Directory : Yüklediğiniz tema ya da eklentilerin geçerli olup olmadığının belirlenmesi için kullanılır. Eğer geçersiz olarak tespit edilen bir eklenti varsa, FEBE bu sorunu çözecek bir çözüm önerisi sunar sizlere.
Clear backup in progress flag: Eğer yaptığınız yedekleme bir şekilde engellenir ve yarıda kalırsa ileride doğacak yedekleme sorunlarını engellemek için bu düğmeye tıklayın.



Box.Net



Info:Febe hakkında bazı bilgilerin bulunduğu bilgi penceresi.

Evet eklentiyi kurup neyin ne işe yaradığını anladıysanız artık yedeğinizi alabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey Araçlar>FEBE>Perform Backup Tuşuna basmak ve işlemin bitmesini beklemek.



Yedeğinizi zamanı geldiğinde geri yüklemek içinse Araçlar>FEBE>Restore>profile tuşuna basmak ve daha önce aldığınız yedeğin yerini belirtmek.



Evet hepsi bu kadar anlatım çok uzun gibi gelebilir ama uygulama emin olun çok kısa sürüyor ve bunları yaptığınıza inanın pişman olmayacaksınız.

Eklenti adresi:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/2109

0 yorum:

Yorum Gönder